We willen er allemaal goed uitzien en ons gezond voelen. Daardoor worden we ons, zeker de laatste jaren, steeds meer bewust van huid- en haarverzorging. Hier vallen ook de wimpers en wenkbrauwen onder, en zeker de wimpers spelen een belangrijke rol bij ons gezondheid. Ze vormen niet alleen een mooi frame voor onze ogen maar beschermen de ogen ook. Lees hier hoe je op een effectieve manier voor je wimpers zorgt!
Wimperverzorging: waarom?
Deze fijne haartjes rondom onze ogen hebben een natuurlijke levenscyclus en haaruitval is dus een natuurlijk proces. Maak je geen zorgen als je af en toe wimpers op je gezicht vindt. Dagelijks verliezen we 2-3 wimpers per oog, maar op die plekken groeien ook direct nieuwe wimpers.
De rol van wimpers bij de ogen
Wimpers zorgen ervoor dat onze ogen gehydrateerd blijven en verminderen luchtstroming die onze ogen uitdroogt, en contact met externe factoren zoals stof en zweet. Ze filteren zonlicht, beschermen de ogen tegen schadelijke straling en signaleren dreigend gevaar door vergelijkbaar te werken als snorharen van een kat. Als iets in de buurt komt bij het oog en de wimpers aanraakt, dan triggert dit een reflex waardoor je oog sluit. Daarom is het zo belangrijk om te weten hoe je goed voor de wimpers zorgt en ze in goede conditie houdt.
Wimperverzorging: hoe?
Er zijn een paar simpele manieren om de natuurlijke wimpers te versterken en voeden. Het zijn eenvoudige trucjes die we allemaal kunnen meenemen in onze dagelijkse routines. Je wimpers zullen er blij mee zijn en een mooie fan rondom je ogen vormen. Verderop lees je een aantal manieren om voor je wimpers te zorgen.
Make-up verwijderen: wees voorzichtig met de ogen
Geef aandacht aan de manier waarop jij je oogleden schoonmaakt. Behandel de wimpers niet als je vijand en wees voorzichtig met ze. Dit gaat je helpen de wimpers in goede conditie te houden. Het enige wat je hoeft te doen, is een wattenschijfje in make-up remover te deppen en deze op het oog te drukken. Druk licht op je wimpers en wacht een paar seconden. Verwijder het wattenschijfje richting de rest van je gezicht en volg de groeirichting van de wimpers. Waar nodig kun je dit herhalen. Wrijf nooit over je wimpers en probeer ze altijd grondig te reinigen. Als er nog mascara achterblijft, dan kan dit leiden tot uitdroging of ooginfecties.
Wimper en wenkbrauw shampoo: hot or not?
Het grondig verwijderen van je make-up laat de make-upproducten oplossen en zorgt ervoor dat ze makkelijker af te wassen zijn, dus maak het gezicht altijd schoon met een gezichtsgel na het verwijderen van je make-up. Waarschijnlijk bereik je de kleine ruimtes tussen je wimpers niet. Daarnaast kunnen sommige reinigingsproducten de ogen irriteren. Hiervoor zijn wimper en wenkbrauw shampoos op de markt gekomen. Deze cosmetica heeft een fijne formule met een goede PH-waarde. Ze irriteert de ogen niet en reinigt de wimpers goed. Je kunt het met een fijne borstel op het haar verspreiden, hiermee bereik je ook de ruimtes tussen de wimpers en wenkbrauwen.
Wimperserum: het geheim van mooie wimpers
Wimperserums zijn al een tijd erg populair en krijgen positieve reviews en zichtbare resultaten. Ze versterken de wimpers, stimuleren haargroei en beschermen. Het is belangrijk om het consequent te gebruiken.
De ingrediënten van een wimperserum zijn verantwoordelijk voor de effecten. De meest voorkomende ingrediënten zijn:
- Castorolie, maakt de haren dikker en voorkomt broosheid,
- Hyaluronzuur, hydrateert de haren maximaal,
- Keratine, wat een bouwsteen van het haar is,
- Aloë vera, wat irritatie vermindert en kalmerend, regenererend en hydraterend werkt.
Deze producten kunnen de conditie van jouw wimpers verbeteren, je wimpers langer en dikker maken. Bekijk het Nanolash Eyelash Serum en geef jouw wimpers een nieuwe dimensie.
Kies de juiste huidverzorging
Wimperserums en crèmes kunnen allergeen en comedogeen zijn. Zelfs als ze dermatologisch en oogheelkundig getest zijn, veganistisch zijn en alleen natuurlijke ingrediënten bevatten, kan het zijn dat het voor jou niet werkt. Het kiezen van de juiste huidverzorging is vaak trial-and-error, maar dit is de enige manier om een geschikt product voor de fijne huid rondom de ogen te vinden. Alles in jouw lichaam is met elkaar in verbinding, dus de conditie van de huid is belangrijk voor de haarzakjes.
Hoe zorg je voor de wimpers: DIY
Je vraagt je vast af of er veilige manieren zijn waarop je thuis voor je wimpers kunt zorgen. Gelukkig zijn die er genoeg! Het duurt vaak wat langer voordat de effecten zichtbaar zijn, maar de resultaten zijn net zo spectaculair.
Wimperverzorging: olie en olijfolie
Castor-, argan- en kokosolie maken onze lichamen gezonder. Ze werken geweldig op het haar, de wenkbrauwen en wimpers. Als je ze op de wimpers gebruikt, dan worden de haren significant dikker en gehydrateerd. Bovendien worden de haren zacht en glanzen ze meer. De oliën voorkomen haaruitval en verlies van vocht en eiwitten en maken de haarschacht flexibeler. Olijfolie bevat vitamine E, wat de wimpers voedt en haargroei stimuleert. Het bevat ook polyfenolen, met antioxiderende eigenschappen.
Je ervaart alleen maar voordelen van de regenererende eigenschappen. Breng een kleine hoeveelheid olie op een schone spoolie aan en borstel dit door de wimpers. Doe dit 's avonds omdat de olie een vette, dikke formule heeft. Na een paar weken zie je resultaat, maar je moet de behandeling wel regelmatig herhalen.
Wimperverzorging: aloë vera en groene thee
Aloë vera is een bekende plant, waarvan het sap hydraterende en antibacteriële eigenschappen heeft. Je kunt dit los of gemengd met wimperolie gebruiken, het heeft vele voordelen voor het haar.
Groene thee is misschien verrassend maar heeft ook een prachtig effect op ons haar. Het is een antioxidant en veilig voor de ogen, dus je kunt het op de wimpers gebruiken. Veel wimperserums bevatten groene thee, het werkt versterkend en stimulerend.
Wimperverzorging: vitamines en mineralen
Dit is een veelvoorkomende methode. Je kunt tegenwoordig overal supplementen krijgen, die tekorten in onze lichamen aanvullen. De meest voorkomende tekorten die bijdragen aan een slechte conditie van haar, huid en nagels zijn vitamine A en C, zink, ijzer, biotine en omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren. Voordat je supplementen gebruikt is het de moeite waard om te laten checken of je tekorten hebt. Teveel vitaminen en mineralen doen ons ook geen goed.